Mennyivel olcsóbb az Energiakulcs®? – Energiakulcs® tapasztalat

energiakulcs tapasztalat

Nézzük mennyivel olcsóbb az Energiakulcs®, mint egy “hagyományos” alacsony energiafogyasztású ház gépészeti rendszere (pl. egy 4-5 személy által lakott, kb. 130 m2-es ház esetében).

Olcsóbb gépészet? – Lehetséges!

Amennyiben a levegőből való hőnyerésre készült kompakt készülékeket tekintjük hagyományosnak, akkor 1-2 millió forinttal is olcsóbb lehet a gépészet, az üzemeltetési költség viszont az eddigi tapasztalatok szerint 50-70%-kal alacsonyabb.

Az Energiakulcs® egyik különleges többletszolgáltatása a nagy teljesítményű passzívhűtés, amely a kompakt készülékeknél nem elérhető. Ennek következtében az árnyékolástechnikában számottevő költségek takaríthatóak meg.

Vannak természetesen kötöttségek, például csak felületi hőleadókkal (padló- és/vagy födémtemperálás) tudjuk kiépíteni a rendszert.

Energiakulcs tapasztalat

Egy 4-5 személy által lakott, kb. 130 m2 alapterületű alacsony energiafogyasztású házban közelítőleg 450 órát működik majd a hőszivattyú fűtésüzemben egy télen. Ez 13 500,- Ft fűtési költséget jelent az egész fűtési szezonra nézve.

Az Energiakulcs® passzívhűtése óránként 2-3 Ft-ba kerül, 3-4 kW hűtőteljesítménnyel lehet számolni.

A hűtés födémtemperálással és a friss levegő 20°C-ra való lehűtésével történik, tehát kétféle módon visszük be az épületbe a hűtőenergiát.

Érdekli az Energiakulcs® gépészeti rendszer? Keresse a Kardos Labor Kft-t! Elérhetőségeinket ide kattintva tekintheti meg.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments