Mennyivel olcsóbb az Energiakulcs®?

energiakulcs

Nézzük mennyivel olcsóbb az Energiakulcs®, mint egy “hagyományos” passzívházgépészeti rendszer (pl. egy 4-5 személy által lakott, kb. 130 m2-es ház esetében).

Amennyiben a levegőből való hőnyerésre készült kompaktkészülékeket tekintjük hagyományosnak, akkor 1-2 millió forinttal is olcsóbb lehet a gépészet, az üzemeltetési költség viszont az eddigi tapasztalatok szerint 50-70%-kal alacsonyabb.

Az Energiakulcs® egyik különleges többletszolgáltatása a nagy teljesítményű passzívhűtés, amely a kompaktoknál nem elérhető. Ennek következtében az árnyékolástechnikában számottevő költségek takaríthatóak meg.

Vannak természetesen kötöttségek, például csak felületi hőleadókkal (padló- és/vagy födémtemperálás) tudjuk kiépíteni a rendszert.

Egy 4-5 személy által lakott, kb. 130 nm méretű passzívházban közelítőleg 450 órát fog működni a hőszivattyú fűtésüzemben egy télen, ez 13 500 Ft fűtési költséget jelent az egész fűtési szezonra.

Az Energiakulcs® passzívhűtése óránként 2-3 Ft-ba kerül, 3-4 kW hűtőteljesítménnyel lehet számolni.

A hűtés födémtemperálással és a friss levegő 20°C-ra való lehűtésével történik, tehát kétféle módon visszük be az épületbe a hűtőenergiát.

Szólj hozzá!

avatar
  Feliratkozás  
Visszajelzés